Securitate IT si protectia datelor

 

Termenul de Securitate IT defineste implementarea masurilor potrivite afacerii dumneavoastra, care are scopul de a proteja datele campaniei dumneavoastra (date despre angajati, date persoanale sau date despre compania dumneavoastra). Scopul acestor masuri de a proteja datele companiei dumneavoastra este acela de a sustrage compania de la actiuni frauduloase (cum ar fi atacul din partea unui hacker care poate prelua datele companiei dumneavoastra in scopul obtinerii unor beneficii). De asemenea, scopul acestor masuri este acela de a preveni folosirea neautorizata a datelor, modificarea datelor companiei dumneavoastra, distrugerea sau divulgarea datelor importante pentru dumneavoastra si afacerea dumneavoastra.

 

Banuiesc ca ati auzit ca in ultimul timp, hackerii si-au facut tot mai simtita prezenta in spatial public. Insa, credeti ca dimensiunea business-ului sau domeniul de activitate are un impact mare asupra hackerilor?  Sau credeti ca hackerii lasa deoparte companiile puternice, cu mii de angajati? Raspunsul este nu. Un exemplu este dat de catre un atac cibernetic masiv care a fost realizat asupra unei importante companii si anume Microsoft.

Potrivit unei stiri publicate de catre DIGI24, Microsoft a fost vizat de un atac cibernetic care a fost mai puternic de cat se credea. Microsoft a precizat pe blogul sau despre securitate ca “Am detectat o activitate neobisnuita la cateva conturi interne si dupa verificare am constatat ca un cont a fost folosit pentru a vizualiza codul sursa”. De asemenea, acestia au precizat si faptul ca in urma atacului cibernetic suferit, hackerii au patrus mai puternic de cat credeau in reteaua sa.

Este de la sine inteles ca termeniul de Securitate IT inseamna implementarea si protejarea companiei ca are la baza un proces lung si serios pe care companiile indiferent de domeniul de activitate ar trebui sa il ia in serios, deoarece asa se pot prevenii scurgeri impotante de informatii din interiorul companiei.

 

V-ati intrebat de ce ar trebui sa va asiguranti ca afacerea dumneavoastra este complet securizata si ca nimeni nu poate prelua informatii din interior?

Informatiile detinute de o companie reprezinta informatii importante care trebuie sa fie atent tinute sub control. De la contracte de munca, contracte cu alti clienti, strategii, preturi, informatii despre clienti, parteneri, asociati. Acestea sunt cateva dintre informatiile care pot fi luate din interiorul companiei dumneavoastra, in cazul in care compania dumneavoastra nu are o Securitate IT bine pusa la punct.

Obtinerea unui nivel optim de sercuritate in cadrul companiei reprezinta un proces destul de greu de tinut sub control, insa, cu ajutorul unei echipe bine pregatite acest process complicat poate fi inlocuit de un proces usor si simplu de gestionat. In cazul in care v-ati intrebat de ce aveti nevoie de o Securitate IT buna in secolul vitezei, raspunsul este simplu. Sercuritate IT nu reprezinta o alegere pentru companii, ci o nevoie. Acest lucru este necesar datorita faptului ca in secolul vitezei, companiile pot fi usor accesate prin intermediul internetului care ofera oricui posibilitatea de a aflat informatiile dorite.

Care este solutia potrivita business-ului dumneavoastra?

Echipa noastra va poate ajuta in proiectarea si implementarea Securitatii IT pentru afacerea dumneavoastra, care sa va ajute sa scapati de stresul zilnic oferit de nesiguranta securitatii IT existente. Prin protejarea corecta a companiei dumneavoastra, puteti preveni orice scurgere interna a informatiilor companiei cat si prevenirea infiltarii unor virusi, furt de identitate sau atacuri malware.

 

Daca doriti sa alegeti cea mai buna solutie pentru a asigura, Securitate IT pentru compania dumneavoastra, echipa noastra formata din profesionisti va sta la dispozitie. Contacteaza-ne!