Polita de asigurare impotriva atacului cibernetic.

Polita de asigurare impotriva atacului cibernetic reprezinta o nevoie esentiala pentru companii, atat din teama atacului unor hackeri cat si din cauza presunii resimtite din partea GDPR. Astfel, in momentul de fata tot mai multe companii tind spre contractarea unei asigurari care sa ii ajute impotriva atacului cibernetic indiferent de costul unei astfel de asigurari, care de cele mai multe ori este suficient de costisitor incat sa ne punem intrebarea daca aceasta polita de asigurare impotriva atacului cibernetic chiar este folositoare si benefica pentru noi.

In primul rand, potrivit ASF (Autoritatea de supraveghere financiara) riscurile acoperite de o polita de asigurare impotriva atacului cibernetic societatiilor inregistrate in Romania sunt:

– ┬áraspunderea pentru scurgerea de informatii, inclusiv pierderea datelor personale colectate;

– costuri generate de scurgerile de informatii;

– raspunderea pentru securitatea retelelor;

– costuri de restaurare a datelor (si a aplicatiilor rezultate in urma unui incident care sa afecteze functionarea afacerii);

– raspunderea pentru plati electronice ( inclusiv amenzi si penalitati );

– pierderile generate de furtul de proprietate intelectuala.

 

Pe langa aceste riscuri acoperite de polita de asigurarea impotriva atacului cibernetic se mai regasesc urmatoarele:

– Crearea unui plan de strategie in caz de atac cibernetic;

– Protectia in caz de atac cibernetic;

– Intreruperea activitatii profesionale cauzate de un atac cibernetic;

– Santaj cibernetic.

Conform unui raport publicat la data de 20 octombrie 2020, Agentia Uniunii Europene pentru Securitate Cibernetica (ENISA) a publicat raportul sau anual care prezenta principalele amenintari cibernetice pe care le-a identificat intre anii 2019 si 2020. Potrivit acestui raport a reiesit faptul ca atacurile cibernetice sunt intr-o continua crestere, ele devenind tot mai complexe, sofisticate, precise si nedepistabile, majoritatea dintre cazurile acestor atacuri avand ca si motivatie natura financiara.

Pentru ca siguranta companiei dumneavoastra nu insemna numai existenta unei polite de asigurare impotriva atacului cibernetic, securitatea companiei dumneavoastra are un punct important de spus in aceasta poveste. Existenta unei securitatii solide si complete poate prevenii existenta oricarui atac cibernetic, fara a va mai face griji de ce s-ar putea intampla in urma unui astfel de eveniment sau fara a va gandii care sunt costurile suportate in cazul unui eveniment de cyber security.

Functia de baza a securitatii cibernetice complete este aceea de a proteja dispozitivele pe care compania dumneavoastra le foloseste (smartphone-uri, laptopuri, tablete, computere) dar si serviciile pe care le accesam.

Securitatea cibernetica este importanta deoarece smartphone-urile, computerele si internetul sunt acum o parte atat de fundamentala a vietii moderne, munca depusa de noi nefiind posibila fara ajutorul acestor dispozitive.

Pentru ca atacurile cibernetice si-au facut simtita prezenta din ce in ce mai mult in cadrul societatii moderne, printre cele mai cautate industrii in cyber security se afla sectorul financiar. Alaturi de acesta sector se mai afla sectorul public dar si industria prelucratoare. Insa, in ceea ce priveste pregatirea si constientizarea in domeniul securitatii cibernetice in randul intreprinderilor si al persoanelor fizice raman la un nivel foarte scazut, acesta nefiind o teama pentru majoritatea oamenilor.

Daca doriti sa aflati care sunt costurile aferente unei polite de asigurare impotriva atacului cibernetic, sau daca doriti sa aflati mai multe informatii despre necesitatea acestui tip de asigurare, echipa noastra va sta la dispozitie cu toate informatiile necesare. Pentru noi siguranta companiei dumneavoastra este foarte importanta si pentru ca stim cat de important este sa aveti alaturi o echipa de incredere, echipa Bslash va este intotdeauna aproape. Contacteaza-ne!