Mii de companii au fost offline pentru mai multe ore in urma unui incendiu grav produs intr-un data center din Strasbourg – Incendiu OVH

Incendiu OVH Strasbourg

Stiati ca milioane de site-uri din întreaga lume au picat miercuri după ce un incendiu puternic a izbucnit in Strasbourg(centrele de date OVH), Franţa distrugand integral un centru de date şi parţial un altul? Aceste doua centre de date sunt detinute de compania franceză de cloud computing OVH. ( Incendiu masiv în Franţa, la Strasbourg. Zeci de mii de servere au ars, lăsând pe întuneric milioane de site-uri, inclusiv din România (zf.ro)

Potrivit unei stiri publicate de catre Startupcafe, printre persoanele care au suferit in urma acestui incendiu catastrofal din Franta se numara si un afacerist de origine romana. Acesta este CEO si fondatorul afacerii Termene.ro, Adrian Dragomir care spune ca acest incident este cel mai grav dintre incidentele cu care Termene.ro s-a confruntat in ultimii 7 ani.

Fondatorul Termene.ro, Adrian Dragomir a povestit prin intermediul unul podcast ca business-ul lui a fost oprit aproape 2 zile din cauza incendiului de la un centru de servere din Franta dar si faptul ca nu s-a mai intalnit cu astfel de situatie.

Adrian Dragomir a prezentat in acest podcast faptul ca pentru a putea stinge focul de la centrul de servere OVH, au fost prezenti peste 100 de pompieri de la Departamentul de Incendii si Singuranta Rinul Inferior din Strasbourg. La acest incendiu au fost prezente in jur de 44 de utilaje, sase furtunuri de incendiu, doua scari, o drona si o barca cu pompa.

Incendiul care a izbucnit in Franta si mai exact in Strasbourg, a distrus in totalitate centrul de date SBG2 dar si o parte din centrul de date SBG1, a explicat CEO-UL OVH, Oktave Klaba citate de catre DataCenterKnowledge.

Directorul companiei OVH, Oktave Klaba a anuntat prin intermediul contului sau de socializare, Twitter despre nefericitul eveniment intampinat la Strasbourg. El si-a anuntat sustinatorii ca “Toata lumea este bine. Incendiul a distrus SBG2, o parte din SBG 1 este distrus. Pompierii au protejat SBG3, nu am avut niciun impact pentru SBG4”.

Desi in acest moment nu se stie care este cu exactitate cauza incendiului, acestul lucru este investigat de catre specialisti pentru a afla care este cu adevarata cauza a incendiului.

Compania OVH din Strasbourg are in total un numar de 27 de centre de date in Europa, in America de Nord dar si in regiunea Asia Pacific. OVH este una dintre cele mai populare companii in domeniu dincolo de tirou-l pe care aceasta il are impreuna cu AWS, Azure si Google Cloud. (Incendiu masiv în Franţa, la Strasbourg. Zeci de mii de servere au ars, lăsând pe întuneric milioane de site-uri, inclusiv din România (mediafax.ro)

 

Care credeti ca sunt cele mai bune masuri pe care companiile ar trebui sa le ia intr-o astfel de situatie?

Desi nimeni nu cred ca se gandeste la acest lucru, putem observa ca acest incident grav a avut loc si a provocat suficiente daune companiilor. Pentru ca multe dintre companii este posibil sa nu isi recupereze datele in urma acestui incendiu din Franta, compania lor este posibil sa fie grav afectata.

Insa, v-ati gandit ca cel mai bine pentru compania dumneavoastra ar fi efectuarea unui backup local, in care compania dumneavoastra sa isi stocheze datele. Realizarea unui backup care sa tina in siguranta informatiile companiei dumenavoastra poate repezenta un punct important in siguranta companiei.

 

Pentru ca siguranta datelor si a companiei dumneavoastra este foarte importanta pentru noi, Bslash Team este o companie care va poate ajuta in alegerea celei mai bune solutii pentru protejarea datelor dumneavoastra. Asadar, te invitam sa accesezi site-ul nostru pentru mai multe informatii sau contacteaza-ne pentru a te ajuta in alegerea unei solutii bune pentru compania dumneavoastra.