Securitate IT. Cat de importanta este securitatea IT

Cat de importanta este securitatea IT in zilele noastre? Nu cred ca este o surpriza pentru nimeni ce inseamna securitate IT pentru companii (puteti citi articolul postat pe blog pentru a afla mai multe informatii despre securitate si beneficiile acesteia) si care sunt atributiile pe care securitatea le are in zilele noastre. Insa, intrebarea este urmatoarea: toata lumea considera ca securitatea este importanta?

Cat de importanta e securitatea IT
securitate-it

Ce inseamna securitate IT?

In primul rand, termenul securitate IT inseamna conjunctura prin care esti protejat impotriva oricaror pericole dar si a pierderilor de orice gen. Aceasta se obtine prin reducerea consecintelor adverse asociate cu actiuni intentionate sau irationale ale altor persoane.

Oricine poate zice cu usurinta ca securitatea este importanta, insa, intotdeauna gasim lucruri de o importanta mult mai mare, ajungand in cele din urma sa aflam care este importanta securitatii IT in momentul in care intampinam o dificultate. Nu conteaza la ce tip de securitate ne referim, putem sa ne referim la securitatea noastra ca persoane, securitatea telefonului nostru, securitatea laptop-ului nostru, a companiei, a angajatiilor si lista poate continua.  Aceasta are o importanta majora pentru toata lumea, la fel de importanta ca si in cazul realizarii de backup pentru telefoanele mobile sau antivirus pentru laptopuri.

Stiai cat e de importanta securitatea companiei tale? In aceste momente, avand in vedere perioada dificila pe care o traversam cu totii, securitatea companiei noastre trebuie sa ia amploare si sa fie verificata, imbunatatita si asigurata indiferent de activitatea desfasurata de catre companie.

Angajatii trebuie sa fie atenti cand vorbim despre securitate IT

Trebuie sa stim ca termenul de securitate IT nu inseamna doar “avem o echipa de baieti care le stiu pe toate”. Securitatea inseamna si atentia cu care angajatii lucreaza, care sunt paginile, tool-urile pe care le acceseaza, ce anume salveaza in telefon/laptop si ce anume trebuie sa faca in cazul in care acceseaza ceva “rau”. Daca doresti ca securitatea companiei sa fie asigurata de la cel mai mic punct si pana la cel mai sensibil punct, tot ceea ce trebuie sa faceti este sa apelati la o echipa formata din profesionisti care sa poata sa rezolve si sa duca la capat orice provocare intampina.

Pentru ca in ultima perioada companiile au fost supuse unor noi actiuni dure, securitatea companiei a inceput sa isi spuna cuvantul. Am observat ca de-a lungul timpului am fost supusi atacurilor cibernetice dar si altor actiuni care au avut ca scop obtinerea anumitor avantaje financiare si nu numai, insa cu o securitate sigura acest lucru poate fi evitat. Daca securitatea companiei nu este verificata la zi, atat noi cat si datele companiei noastre pot avea de suferit.

Pentru noi securitatea IT pentru companie este cea mai importanta. De aceea, incercam cu fiecare verificare pe care o facem companiei tale sa identificam si sa eliminam orice incident nefericit.

Compania ta nu are o echipa de profesionisti care sa aiba grija de companie sau nu te-ai gandit vreodata care este importanta securitatii pentru compania ta? Cu un singur click poti sta de vorba cu un specialist IT care sa vina cu cele mai bune rezolvari in ceea ce priveste securitatea companiei tale.