Cum contribuie digitalizarea la cresterea numarului de hackerii prezenti in societate?
Odata cu inserarea pandemiei de Coronavirus, dar si cu hotararea de a se lucra de la domiciliu, au inceput sa se faca pasi repezi spre digitalizarea companiilor. Cum tot mai multe companii, indiferent ca sunt de dimensiuni mici, mijlocii sau mari, odata cu aparitia acestui virus s-au indreptat tot mai mult catre digitalizare.
Poate fi aceasta a patra Revolutie Digitala?
Omenirea a trecut pana in acest moment prin trei revolutii digitale. Fiecare dintre aceste revolutii schimband radical societatea si modul in care traim. Dar cu ce este diferita a patra revolutie digitala? Aceasta face referire la viteza cu care se petrec lucrurile. De fapt, Revolutia Digitala este aceea care se petrece intr-un ritm foarte rapid de timp. Aceasta ne face pe noi oamenii sa ne acomodam rapid la noutatile aparute.
In anul 2018, era precizat intr-o stire publicata de catre AgerPres faptul ca digitalizarea trebuie sa devina un proiect de tara. Acest proiect avand scopul de a putea genera o crestere a Produsului Intern Brut /PIB/ al Romaniei de 5-7 %. Pentru a face legatura dintre digitalizare si prezenta tot mai deasa a hackerilor, putem face legatura cu articolele trecute.
Hackerii nu vizeaza un anumit domeniu sau anumite persoane. Acestia au de obicei scopuri banesti sau informatii in urma carora doresc sa obtina anumite beneficii.
Dar ce legatura are digitalizarea cu hackerii? Cu cat comapniile isi imbunatatesc sistemele interne si cu cat acestea produc schimbari financiare mari pentru companie, cu atat interesul hackerilor creste.
Digitalizarea are ca scop ajutarea tuturor oamenilor si a companiilor. Fie ca vorbim de o persoana mai putin specializata in tehnologie, fie ca vorbim despre specialisti in domeniu, aceasta era a tehnologiei are ca scop ajutarea tuturor oamenilor, fiind accesibila si usor de folosit.
Conform unui studiu realizat de catre Vodafone, exista mai multe cauze pentru care companiile de dimensiuni mici si medii au avut dificultati in a se digitaliza:
– Potrivit studiului, 73% dintre respondenti au declarat ca au intampinat dificultati in implementarea noilor tehnologii. De exemplu, integrarea cu tehnologiile existente, migrarea de la vechile sisteme si retragerea vechilor tehnologii;
– 51% dintre respondenti au spus ca au avut dificultati in identificarea tehnologiilor potrivite sau furnizorului potrivit;
– 38% dintre persoanele intervievate spun despre companiile mici si medii ca au avut nevoie de suport din partea specialistilor.
Dar de ce apar hackerii tot mai mult in aceasta perioada si care este scopul lor?
Odata cu modernizarea companiilor si oamenilor, prezenta hackerilor isi face simtita prezenta prin incercarea de a fura date despre companii, despre angajatii companiei (chiar si date persoanale ale angajatilor) cu scopul de a obtine anume benficii in urma acestor actiuni.
De obicei, odata cu furtul datelor companiei, acestia (hackerii) recurg la intimidare si ameninatre in schimbul unor beneficii.
Orice companie are nevoie de o infrastructura completa si sigura pentru a putea spune stop aparitiei hackerilor. Pentru noi, compania dumneavoastra este foarte importanta. Asadar, echipa bSlash va sta la dispozitie in alegerea solutiilor IT potrivite pentru dumneavoastra si compania dumneavoastra. Contacteaza-ne!