Ce este Gemini, noul model de inteligență artificială (AI) de la Google?

Ce este Gemini, noul model de inteligență artificială (AI) de la Google?

Google a anunțat deja că Bard a primit una dintre cele mai ample actualizări cu ajutorul tehnologiei Gemini. Software-ul de inteligență artificială (AI), Bard a căpătat noi actualizări, iar acum, datorită Gemini, este capabil să genereze cod de înaltă calitate în mai multe limbaje de programare precum Python sau Java.

 

Google a anunțat deja că Bard a primit una dintre cele mai ample actualizări cu ajutorul tehnologiei Gemini.
Inteligență artificială (AI) de la Google

 

Google Alphabet a lansat cel mai avansat model de inteligență artificală (AI), tehnologia care este capabilă să prelucreze informații în diferite forme precum cele video, audio sau text. Noul model de inteligență artificală (AI) este denumit Gemini și poate înțelege informația într-un grad mai mare de dificultate. „Această nouă eră a modelelor AI reprezintă unul dintre cele mai mari eforturi ştiinţifice şi inginereşti pe care noi le-am făcut în calitatea noastră de companie”, a declarat CEO-ul Alphabet, Sundar Pichai, într-un mesaj publicat pe blogul grupului.

Versiunea Gemini este capabilă să înțeleagă și să genereze cod de înaltă calitate în cele mai populare limbaje de programare din lume preum Java, Python, C++ şi Go. Astfel că, modelul AI Gemini a fost cenceput pentru a putea procesa informațiile la un nivel mai ridicat decât tehnologia anterioară lansată, potrivit declarațiilor experților companiei.

 

Google Alphabet a lansat cel mai avansat model de inteligență artificală (AI)
Inteligență artificială (AI) de la Google

 

Google Alphabet a dezvăluti faptul că a produs trei versiuni de Gemini, iar pentru fiecare dintre ele a fost utilizată o cantitate diferită a puterii de procesare. Varianta cea mai puternică a fost concepută pentru a funcționa în centre de date, iar varianta cea mai mica a fost concepută pentru a funcționa în mod eficient și de pe dispozitivele mobile. Gemini a fost lansat astfel: Gemini Ultra – cel mai mare și capabil model AI al Google, pentru sarcini complexe, cele mai multe funcții; Gemini Pro – model ce se poate extinde pentru o gamă variată de sarcini; Gemini Nano – model eficient pentru sarcinile efectuate pe dispozitivele mobile. Compania vrea să pună la dispoziția clienților modelul Gemini sub licență, prin intermediul serviciilor Google Cloud. Încă din decembrie 2023, dezvoltatorii și clienții companiei au putut accesa Gemini Pro, prin intermediul Gemini API în Google Studio ori Google Cloud Vertex AI.

La începutul anului 2024, s-a lansat Bard Advanced, care va folosi Gemini Ultra și reprezintă una dintre cele mai ample actualizări pentru Bard, chatbotul care rivalizează ChatGPT. Reprezentanții Alphabet au susținut faptul că noul model de inteligență artificială (AI) Gemini Ultra a fost conceput pentru a depăși capacitatea experților umani la MMLU (Massive Multitask Language Understanding, înțelegere masivă a limbajului în mai multe sarcini), care folosește informații din peste 50 de domenii precum matematică, fizică, drept, medicină, istorie sau etică, pentru a putea testa cunoștințele despre lume, dar și abilitățile de rezolvare în diferite situații.

Google Bard cu tehnologia Gemini Pro va fi disponibilă în limba engleză, în peste 170 de țări și teritorii, urmând să se exitindă în mai multe țări și mai multe limbi în viitor.

 

Suntem aici pentru a vă oferi acces la orice informații legate de domeniul IT. Contactați-ne astăzi pentru a descoperi cum vă putem ajuta să obțineți informații utile despre lumea fascinantă a tehnologiei.