Backup. Beneficii & Tipologii

Asa cum am spus si in articolele anterioare, datele companiei dumneavoastra sunt cele mai importante elemente pentru dumneavoastra si afacerea dumneavoastra, astfel realizarea unui backup va poate scapa de pierderea datelor. Pierderea unor informatii importante din cadrul companiei dumneavoastra pot compromite identitatea fiecarui angajat in parte, pot compromite viata personala a dumneavoastra si a angajatiilor dumneavoastra si chiar poate determinat falimentul companiei.

Pentru ca dorim ca datele companiei sa fie in siguranta dar si pentru ca ne dorim ca dumneavoastra sa scapati de stresul zilnic si de frica pierderii datelor importante, echipa noastra va recomanda realizarea unui backup care sa pastreze in siguranta informatiile companiei.

Ce este acela un backup?

Un backup este o copie de rezerva sau o copie de siguranta a datelor companiei dumneavoastra. Acesta reprezinta o copie a datelor computerului preluate si stocate in siguranta pe un alt dispozitiv. De asemenea, un backup reprezinta o copie de rezerva a datelor de pe servere, baze de date, etc., astfel incat acestea sa poata restabili originalul datelor dumneavoastra in cazul unui eveniment de pierdere a datelor.

Care sunt beneficiile realizarii de backup pentru compania dumneavoastra?

  • Aveti acces la copii complete si sigure ale bazei de date a companiei dumneavoastra;
  • Protejarea datelor valoroase pentru compania dumnavoastra in caz de incalcare a retelei sau chiar in caz de dezastru fizic;
  • Realizarea de backup rapid dar si restaurarea de informatii atunci cand apar probleme la nivelul companiei;
  • Creste increderea in siguranata companiei dumneavoastra, in ciuda amenintarilor externe daunatoare;

Aproape totul traieste in mediul online, astfel incat furarea datelor despre compania dumneavoastra, spargerea sau coruperea datelor nu sunt complet excluse. Insa, acestea nu sunt singurele riscuri de care ar trebui sa fiti precauti. Iata cateva dintre lucrurile la care trebuie sa fiti atenti:

  • Virusii si hackerii: In timp ce hackerii sunt din ce in ce mai prezenti in societatea noastra, incercand sa fure date despre companii, vechile tehnici de pierdere a datelor sunt malware periculoase/virusi si continua sa fie printre principalele cauze ale pierderii datelor si ale incalcarilor sistemului. Pentru a stopa posibilitatea virusilor de a fura informatiile despre compania dumneavoasta, puteti solicita ajutorul unei echipe profesioniste care sa va ajute in implementarea unui antivirus care previne si/sau detecteaza prezenta virusilor in interiorul companiei dumneavoasta.
  • Dezastre fizice: Cred ca va amintiti de articolul in care am povestit despre incendiul dezastruos din Luxembourg cand mii de companii au fost offline mai multe ore. Aici realizarea unui backup poate reprezenta o cheie de scapare in fata unui dezastru care poate sa fie grav resimtit de catre compania dumneavoastra.

Cateva dintre tipurile de backup sunt:

Backup complet

Reprezinta o copie de rezerva completa care este considerata a fi cel mai comun tip de backup. Acesta este cel mai cuprinzator proces de backup, care dureaza mai mult timp si necesita mai mult spatiu in comparatie cu alte tipuri de backup.

Backup local

Este o copie de rezerva in care mijloacele de stocare sunt pastrate aproape (de obicei in aceeasi cladire sau birou).

Backup online (in cloud)

O copie de rezerva online, este o copie de rezerva care se face recurent pe un mediu de stocare in cloud.

Backup de la distanta

O copie de rezerva la distanta este o forma de copie de rezerva realizata in afara companiei dumneavoastra. Diferenta este ca aveti acces si puteti restabili copiile de rezerva indiferent de locul in care va aflati.

 

Pentru ca realizarea backup-ului pentru compania dumneavoastra reprezinta un subiect important si pentru ca necesita implicarea unei echipe formate din specialisti, echipa noastra va sta la dispozitie cu toate informatiile necesare. Contacteza-ne!