Audit IT. Beneficiile unei infrastructuri de succes!

Audit IT

V-ati intebat vreodata ce inseamna Audit IT si de ce toata lumea vorbeste despre realizarea unui astfel de audit?

Un audit al tehnologiei informatiei sau audit al sistemelor informationale este o examinare realizata in cadrul unei infrastructuri de tehnologie informationala (IT). Evaluarea dovezilor obtinute determina daca sistemele de informatii protejeaza activele, mentin integritatea datelor si functioneaza eficient pentru a atinge obiectivele organizatiei.

 

De ce avem nevoie de un Audit IT pentru compania noastra?

Orice companie indiferent ca este de dimensiuni mici, mijlocii sau mari necesita existenta unei infrastructuri sigure si de lunga durata. Infrastructura companiei dumneavoastra poate avea un cuvant important de spus in ceea ce priveste eficienta in munca depusa. De ce? Pentru ca de cele mai multe ori, defectiunile existente la nivelul infrastructii companiei pot sa incurce activitatile realizate zilnic sau chiar sa le stopeze pana la rezolvarea problemelor. Cea mai buna rezolvare in cazul unor astfel de probleme este existenta unei echipe profesioniste de IT care sa va ajute in prevenirea si rezolvarea problemelor aparute.

Dupa cum stiti, exista mai multe tipuri de audit ca de exemplu Auditul financiar. Insa, auditul financiar este total diferit de auditul IT. In ceea ce priveste auditul financiar, acesta se ocupa cu observarea situatiei financiare in cadrul companiei dumneavoastra. In timp ce, Auditul IT se ocupa cu observarea si analizarea situatiei companiei la nivelul sistemului intern al acesteia. Alegeti realizarea unui Audit IT pentru companie, care sa acopere o varietate de procesare si comunicatii IT, inclusiv aplicatii software, servicii web, sisteme de operare, sisteme de securitate si retele si sisteme client-server.

In ceea ce priveste tipologia unui Audit IT, putem observa ca acesta este de trei tipuri: performanta, conformitate cu legile, standardele si politicile aplicabile. Obiectivul principal al unui Audit IT este de a vedea daca exista ineficiente in gestionarea si utilizarea sistemului IT.

 

Care este scopul realizarii unui Audit IT?
  1. Analizarea securitatii datelor companiei dumneavoastra;
  2. Asigurarea ca procesele IT interne sunt conforme si eficiente;
  3. Reducerea costurilor si minimizarea cheltuielilor;
  4. Identificarea zonelor de eficientizare sau modernizarea sistemului intern.

 

Stiati care sunt beneficiile realizarii unui Audit IT pentru compania dumneavoastra?

– Primul beneficiu obtinut in urma realizarii unui Audit IT este: reducerea riscurilor intr-o organizatie. Printr-un Audit IT sunt identificate si evaluate riscurile IT dintr-o companie ca de exemplu, riscurile legate de integritatea, confidentialitatea si disponibilitatea infrastructurii si proceselor IT;

Detectarea si prevenirea fraudei este un al doilea beneficiu obtinut in urma Auditului IT. Adica, analiza recurenta a operatiunilor unei companii si implementarea unor sisteme riguroase de control intern pot prevenii si detecta diverse forme de frauda si alte nereguli;

Imbunatatirea securitatii datelor este un alt beneficiu obtinut. Acesta are scopul de a asigura disponibilitatea, confidentialitatea si integritatea datelor valoroase ale companiei. Imbunatatirea securitatii poate fi realizata cu  ajutorul unei echipe profesioniste care sa va ajute in realizarea si gestionarea infrastructurii;

Evaluarea sistemulului companiei. Efectuarea unui audit IT va ajuta sa stiti daca sistemul intern este potrivit pentru compania dumneavoastra. Acest lucru asigura buna functionare a sistemului si atingerea tuturor obiectivelor.

 

 

Alegerea celor mai bune solutii IT pentru prevenirea si rezolvarea problemelor din cadrul companiei dumneavoastra sunt foarte importante pentru noi. Contactati-ne si aflati care sunt neregulile existente in companie si cum pot fi acestea rezolvate!